onsdag 10 november 2010

Den första snön

Idag drabbades Uppsala med omnejd av attacksnö. Undertecknad har bevittnat hur små lättklädda töser och gossar som till synes är helt obrydda om kylan knallar omkring som om det fortfarande var sensommar. Termometern som enligt undertecknad visade på runt en minusgrad visar dock inte den tillagda kylan som vinden stod för. Snön och vinkylan till trots begav jag mig ut på staden. I början låg det enbart några nävar snö här och var, men tillståndet förvärrades märkbart under eftermiddagen och nu ligger ett oskuldsfullt lager av snö som knarrar hemtrevligt under skosulorna. Detta till trots fortsätter snön att belägga träd och gator i vit vinterskrud. Hur skall detta sluta?

Mitt ärende på staden var att införskaffa ett par nya vinterskodon, då de jag tidigare haft sönderfalla i sina beståndsdelar och förmodligen avger radioaktiv strålning. Provade tre par (eller rättare sagt enbart den högra utav paret) och hittade slutligen ett som jag fattade tycke för och som hade nog höga skaft för att snöflingor icke skola blöta ner strumporna.

Väl återkommen till hemmet plockade jag upp min stickning för att slutföra mina armvärmare och begrundade det kaos som lite fluffigt fruset vatten fallande från himlen kan skapa för oss människor och våra tekniska underverk. Ytterst anmärkningsvärt att detta försiggår år efter annat. Lära sig icke de styrande huru plogar böro nyttjas vid snöfall eller är det en fråga av monetär art som förhindra effektivisering vilket framstå som häpnad över att det vita stoftet falla i mitten av november år efter år något som allmogen gott begrunda och beskratta samt vilket sätta myror i huvudet på alla de som nödgas använda de allmänna fortskaffningsmedlen mellan hem och arbetsort då dessa aldrig säkert inställa sig i tid eller på plats vilket föranleder stor frustration och förargelse bland tidigare nämnda resenärer? Efter denna synnerligen redundanta slutkläm ämnar den författarambitiösa vila och förbereda sig inför nästkommande dag som för övrigt redan tidsmässigt infunnit sig.

God afton, kära läsare. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar